Direktlänk till inlägg 11 december 2008

Bra ögon och vild Liam!

Av Jessica - 11 december 2008 17:57

Det gick bra hos ögonläkaren :-). Jag fick komma in relativt snabbt oxå. Läkaren sa att han inte kunde se nåt farligt i mina ögon förutom lite små, ytliga sår, men absolut inget oroväckande. Han sa att optiker har en tendens till att va vääääldigt försiktiga (iofs bra det) och överdriva en smula. Tror jag det... Hursom helst så skrev han ut nya ögondroppar till mig och sa att jag bör undvika linser dom dagar som jag känner att det skaver i ögonen. Ingen fara på taket annars. Pust! Jag trodde ett tag att jag skulle bli blind jue. Då hade Erik rätt att jag inte skulle hålla på och oroa mig fast jag inte visste hur det låg till.:-D


Hm... senste veckan har Liam varit sitt "gamla" jag :-(.

Jag får direkt en klump i magen. Som jag nämnt lite tidigare i bloggen så har vi haft lite problem med Liams beteende. (Ni som känner mig vet allt) I två års tid slogs han dagligen heeeeela tiden och lyssnade inte för fem öre. Så är väl alla barn ibland men inte 24/7.... Iaf så har han ju varit uuuunderbar senaste 3 mån. Jag har känt mig så lycklig och stolt över vår duktiga kille som lyssnat och inte slagits :-). Men nu, denna vecka så allt varit kaos både hemma och på dagis :-(. Liam är VILDARE än nånsin! Far fram och tillbaks, byter lekar hela tiden, lyssnar inte, det  e som att han har en skärm och inte kan ta in vad nån säger, han slåss och skrattar när nån gör sig illa :-(. Engla e han på och sparkar och slår på varje sekund. Man kan inte lämna han 5sek ensam för då har han rivit hela rummet.

Alltså jag lovar, den som inte upplevt sånt här själv kan inte förstå hur det är... Jag levde så här dagligen i 2 år!

Dessa senaste lugna 3 mån har varit underbara. Nu när Liam kör om sitt race så får jag ont i magen och minns direkt hur vi hade det... Och jag överdriver inte! Han är EXTREM! (Fråga min mamma och syrra hur han va i vår stuga i Jämtland förra vintern. Den veckan va en mardröm).

Och som Erik sa ikväll, att vi e två personer och ändå hinner vi inte med i Liams tempo med rackartyg och allt. Vi e helt slut och huvudet dunkar.

Personalen på dagis säger att Liam måste ju leva på nån energidryck, han kan ju inte gå, det är omöjligt. Han har bara ett läge och det är att springa med full fart framåt.

Jag ska på utvecklingssamtal med Liams fröken på måndag. Då ska jag ta upp det här, vad kan det bero på att han helt plötsligt slår om och blir så här igen?

Usch, man vill ju bara veta hur man ska göra så att Liam mår bra, hur man ska hjälpa honom på bästa sätt. Det kan inte vara lätt att va liten och ha så mycket energi och känslor i kroppen.

Tilläggas måste att Liam är den charmigaste och goaste kille man kan tänka sig oxå. :-) Vi har otroligt mysigt när han sätter den sidan till. Men när han e på det sättet som han varit nu så e man helt slut!!!! Både psykiskt och fysiskt. Kanske låter larvigt, men det är sant!


Och sjääääälvklart så älskar jag ju min lilla kille mest av alla killar i hela världen. (Och Engla är den tjejen i hela världen som jag älskar allra mest)

Hur jobbigt det än kan vara ibland så är mina barn mitt ALLT! :-)

 
 
Mona

Mona

11 december 2008 18:56

vännen, har du hört talas om tre års trots?!! Linus har också haft en period nu, personalen på förskolan hade också observerat den... koncentrationen var totalt bortblåst... barn går ju i perioder. Jag säger absolut inte att vi varit med om samma som ni men jag tror det går över igen. den underbaraste sidan av Liam kommer att väga tyngst och sen kan ni titta tillbaka på dessa perioder i framtiden och tänka att herre jessus så starka vi varit som fixat det här för det är just det ni kommer att göra.

kramar

http://mittimittliv.bloggagratis.se

 
catta

catta

11 december 2008 19:00

åå vad skönt. ja får min dom nästa vecka. gör då en ögonbottensfotog. gjjorde du med de???

hoppas allt e bra .pöös

http://www.pluttsan.bloggagratis.se

 
Tove

Tove

11 december 2008 19:12

Skönt med lugnande betyg om dina ögon men stackars Liam och allt det jobbiga. Jag vet med tanke på att Ludde varit ett helt vilt barn som jag också tycker har börjat lugna ner sig *peppar peppar*
Är det något speciellt som hänt på dagis eller så som kan ha något med det att göra? Fler barn eller mer aktiviteter eller nåt? Något som kanske kan relatera direkt till problemen. Jag tycker så synd om dessa barn och ni föräldrar, det är inte lätt att vara förälder och ännu jobbigare är det när barnen är mer eller mindre vilda.
Skickar en massa styrkekramar från en mamma som lider och förstår med er!

http://masserandemamma.blogg.se

 
Cissi

Cissi

11 december 2008 19:57

Usch va trist...men va konstigt som du säger att det har ändrats så snabbt...kan det ha med kosten att göra?! Godis, saft och annat sött....eller sömnen tex att han är för trött, eller kanske du eller ni varit stressade och då blir han orolig...ja du man vill ju lösa alla problem så klart, kram på er iaf och va skönt att dina ögon var bra :)

http://cisan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

cATTA

12 december 2008 18:54

hej gick bra trots lucian mm.. hmm så skönt att dagen e över. nervös för morgon dagen bara , så du anar ej...

oki, men vad gjorde du för ögon undersökningar då. ja skall göra bottenfotogr. där de ser de minst förändringarna. så jobbigt man ser ej på hela dagen efteråt så kim får ta o skjutsa in mig, hatar att gå på st. eriks. hatar att gå inne i stan ....

tack så mycket för din kommentar.. hopaps ni får en underbar helg..

pööös catta

 
camilla

camilla

12 december 2008 19:27

gumms! jag vet att liam kan vara way-worse än andra 3 åringar så jag skickar MEGA kramen. hoppas verkligen att det vänder snart igen, annars tycker jag att du ska ringa eran kontakt på bup. bättre att göra ett samtal för mycket.
pussa på vilden från mig :-)

http://stjarne.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 9 augusti 2009 23:30

jag skrev här! Kollade besöksstatistiken och nu har denna blogg fler besökare än den nånsin hade när jag skrev aktivt, haha. otroligt. Nästan så man blir lite sugen att blogga här igen ;-)   pöss på er ...

Av Jessica - 20 februari 2009 09:14

Jag har länge funderat på att byta blogg och nu är det gjort :-) den här bloggagratis har många nackdelar enligt mig! Dels så ser man inte IP nummer (har jag inte hittat iaf) man kan inte välja att skippa att synas på google osv, man kan inte låsa bl...

Av Jessica - 18 februari 2009 23:13

Å jag är på hugget ikväll, tredje inklägget :-D Måste bara skriva att sticka i (lös)armar idag, det va verkligen min grej. Inte för att jag va bra på det, min lärare vart t.o.m. rädd för mig för att jag hanterade kanylen vårdslöst, men det va kul. El...

Av Jessica - 18 februari 2009 22:42

Som vanligt ställer jag snällt upp på det jag blir utmanad :-D. Idag är det Klara som utmanar mig.   Regler : Berätta sju personliga sanningar om dig själv Utmana sju personer (eller så många du vill)Skriv ett medelande i de sju personernas bloggar...

Av Jessica - 18 februari 2009 22:35

tills våren e här. Iallafall om man får tro tidningen metro. Enligt dom så kommer våren till stockholmsregionen mellan 20-25 mars. Skåne har det väldigt bra för där blir det tydligen vår redan 15-20 februari (Jag funderar starkt på att flytta dit för...

Ovido - Quiz & Flashcards